Social Trade tecknar avtal med företagarföreningen på Backaplan

claes

Visst skall vi köpa, sälja och göra goda affärer som vanligt på Backaplan. Men vi skall också ha plats till dem som har problem med att komma in i det viktiga arbetslivet, säger Gunnar Bergh,Coop Fastigheter och tillika ordförande i Mötesplats Backaplan.

Nu har Mötesplats Backaplan ingått ett ramavtal med det nybildade Social Trade. Social Trade är ett sälj- och marknadsföringsbolag som ägs av de större sociala företagen i Göteborg. Sociala företag har som primärt mål att anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Bra med jobb – bra samarbete

Alla tjänar på ett sådant avtal, säger Claes Jarl som är verksamhetsledare på Social Trade.

– Ett handelscentrum som Backaplan har alltid behov av hjälp av att fixa små och stora jobb i vardagen. Det kan vara fönsterputs, uppsättning av stängsel, städning, hjälp i butiken och på lager.

Och där är ni?

Ja, här är vi. Och vi gör redan ett bra jobb.

Kostnaderna sjunker

Claes Jarl berättar att genom att Mötesplats Backaplan inleder ett samarbete med Social Trade ökar förutsättningarna för ett mer ”helt & rent” Backaplan vilket ger en trivsammare handelsplats och en ökad medvetenhet om sociala aspekter på företagande bland medlemmar i Mötesplats Backaplan.

– Och kostnaderna för sådana tjänster kommer att sjunka, säger Gunnar Berg på Coop Fastigheter som äger varuhuset Backa 2 på Backaplan.

Detta sättet att tänka samarbete på är viktig på många områden. Uppdragsgivaren Mötesplats Backaplan får tillgång till en totalleverantör som kan leverera alla sorters tjänster från bemanning, bilvård, catering, cykelservice, flyttstädning och fönsterputs till grafisk produktion, konferens- och hotelltjänster, målning, snöskottning och vaktmästartjänster.

Många människor utanför arbetsmarknaden

Den tråkiga sanningen är att Göteborg är en av Europas mest segregerade städer med många människor utanför arbetsmarknaden.

– Detta är en vinn-vinn situation för alla involverade, säger Gunnar Bergh.  Vi behöver duktiga människor. Och där ute finns det många duktiga människor som behöver jobb. Vi har inga förpliktelser att ta in folk när vi inte behöver dem. Och när de jobbar, så känner de sig lika värdefulla som du och jag.

För mer information, kontakta med Gunnar Berg,Coop Fastigheter, 070-396 43 05 eller Claes Jarl, Coompanion, Göteborgsregionen, 0702-96 52 89.